Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Drogförebyggande dagar

Välkommen till de svenskspråkiga drogförebyggande dagarna 4–5 april 2018 på Folkhälsanhuset Wasa, Rådhusgatan 25 i Vasa. Utbildningen riktar sig till dem som arbetar inom fritids- och undervisningssektorn, social- och hälsovårdssektorn, organisationer, församlingar, politiker och andra intresserade. Sprid gärna informationen vidare!

 Rofförebyggande dagar i Vasa

Föreläsare
Första dagen föreläser Per Leimar från Sverige om lågdoskonsumtion av alkohol och om alkoholpolitik. Anne Salovaara-Kero talar om det mellanmänskliga mötets betydelse vid tillfrisknandet från beroendesjukdomar. Därefter erbjuds tre parallella program. Ledare för workshopparna är Jenni Ahlbäck, Nina Jacobsson och Maria Hagberg/Anton Plogman.

Andra dagen berättar Gerd Snellman sin syn på hur det var då missbruk och död trängde sig på och Joonas Turtonen kommenterar ur ett faktamässigt perspektiv. Maria Lingonblad från Folkhälsans förbund presenterar dialogduken och andra förebyggande metoder. Jenni Ahlbäck från USM r.f. berättar om projektet uppsökande stödtjänster för unga och en representant från Sveps beskriver Sveps verksamhet i korthet. Malin Knip, psykiatrisk sjukskötare och ACT-gruppledare ger konkreta verktyg för hur man med metoden ACT hjälper människor att sluta grubbla och börja leva. Programmet avslutas senast kl. 16.00.

Läs mer i programmet och presentationen av föreläsarna!

Program >>
Föreläsare >>


Anmälan
Anmäl dig genast eller senast den 2 mars 2018. Anmälan är bindande och görs på anmälningssidan eller till Annika Loo telefon 06 - 318 0900 eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om platser finns tas ett begränsat antal studerande emot efter att anmälningstiden har gått ut. Hör närmare med kanslipersonalen om vad som gäller.

Uppge namn, adress, telefon, e-post och faktureringsadress. >> Till anmälan >>

Deltagaravgift
Deltagaravgiften för båda dagarna är 100 euro. Deltagande i föreläsningarna och kaffe med tilltugg ingår. Deltagande endast en dag är 70 euro. Lunch på egen bekostnad.

Övernattning
Boka eventuell övernattning själv. Vi tipsar gärna vid behov.

Mera information
Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik ger mer information, telefon 06 - 318 0900
eller 050 547 3753. Kolla eventuella uppdateringar på www.nykter.fi.

Arrangörer är Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik rf, Folkhälsans förbund rf, Österbottens kriscenter VALO och SFV.

Varmt välkommen!

Arbetsgruppen för de drogförebyggande dagarna
Joonas Turtonen, Yvonne Nyberg, Anne Salovaara - Kero och Lory Strengell

Skriven av Nykterhetsförbundet hälsa och trafik

De svenskpråkiga drogförebyggande dagarna ordnas nästa år i Vasa. Utbildningen och föreläsningarna pågår under två dagar 4-5 april 2018.

Skriven av Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Jani Mäkiö tilldelades utmärkelsen Årets drogförebyggare vid Drogförebyggande dagarna. Han har lång erfarenhet av det förebyggande ungdomsarbetet i Grankulla stad.

Mäkiö arbetar långsiktigt och har en positiv och realistisk syn på det hälsofrämjande ungdomsarbetet. Han ger inte upp utan hittar alltid lösningar för hur man kommer tillrätta med verksamhetens utmaningar. Mäkiö är väldigt uppskattad bland såväl unga som vuxna. Han ser och möter ungdomarna som medmänniskor och handleder på sitt personliga sätt.

Utmärkelsen delas ut för femte gången av Nykterhetsförbundet hälsa och trafik.

Skriven av Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Anette Rönnlund-Nygård
Årets drogförebyggare Anette Rönnlund-Nygård. Foto: Tomas Lundqvist

Anette Rönnlund-Nygård utsågs till Årets drogförebyggare 2017 av Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik. Hon har arbetat med missbrukarvård under största delen av sitt yrkesverksamma liv. Hon har fått hjälpa människor att bli fria från sitt missbruk. Hennes hjärta ömmar speciellt för barnen i missbrukarfamiljerna och hon har varit med om att starta barnlägerverksamheten Se mej. Den här verksamheten växer för varje år.

Hon är socionom och familjeinriktad psykoterapeut som nu arbetar inom missbrukarvården i samkommunen K5. Tidigare har hon varit yrkesverksam bland annat som socialterapeut vid Pixnekliniken.

Rönnlund-Nygård anser det viktigt att ge ungdomar möjlighet att fundera på alkohol- och droganvändning och hon föreläser för föräldrar och elever. Rönnlund-Nygård ser medmänniskan och försöker hitta det goda och värdefulla i varje individ. Hon går helhjärtat in för att hjälpa där hon kan och betonar vikten av att bemöta andra på ett bra och respektfullt sätt.

Skriven av Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Varmt välkommen till De svenskspråkiga drogförebyggande dagarna 5 – 6 april 2016 på Folkhälsanhuset i Vasa. Vi börjar med anmälan tisdagen den 5 april kl. 9.30 och dagarna avslutas onsdagen den 6 april kl. 14.45. Program och mera information om dagarna hittas här.

Meddela oss genast om ev. matallergier och kom ihåg att boka din övernattning om du inte redan gjort det. Övernattningen betalar du direkt till hotellet på platsen.

Faktura på deltagaravgiften har skickats. Kontakta Annika Loo, telefon 06 - 318 0900, om det finns frågor kring fakturan. Du får gärna kontakta Lory Strengell, telefon 06 - 3180 913 eller 050 547 3753 för närmare information om dagarna.

Arrangörer är Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik rf, Folkhälsans Förbund rf, Fri från Narkotika rf och SFV Bildning.


Vi önskar dig fina och lärorika dagar!

Med vänliga hälsningar

Arbetsgruppen för Drogförebyggande dagarna
Joonas Turtonen, Yvonne Nyberg, Anne Salovaara-Kero, Liisa Laaksonen och Lory Strengell

Skriven av Lory Strengell

 

 

 

Facebook Replik på TwitterInstagram

 

Veikkaus stöder