Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Skriven av Tomas Lundqvist

Gerd Snellman
Gerd Snellman berättar om sina erfarenheter och om boken "Mamman". Foto: Privat arkiv.

Drogförebyggande dagarna öppnar portarna i Vasa på Folkhälsanhuset Wasa på onsdagen den 4 april. Intresset för dagarna är stort och tillställningen har varit fullbokad sedan början av mars. Drogförebyggande dagarna som pågår under två dagar riktar sig till dem som arbetar inom fritids- och undervisningssektorn, social- och hälsovårdssektorn, organisationer och andra intresserad.

Under den första dagen kommer Per Leimar från Sveriges största nykterhetsorganisation IOGT-NTO att föreläsa om forskningen kring den problematiska lågdoskonsumtionen av alkohol. Leimar arbetar främst med
nationell alkoholpolitik och bevakning av internationell alkoholforskning. Tidigare, sedan mitten av 1990-talet fram till 2012, arbetade han som utredare och med samhälls- och forskningsbevakning för Systembolaget.

Andra dagen föreläser bland andra Gerd Snellman som skrivit den självbiografiska boken "Mamman" som handlar om sonens missbruk. Hon är teologie doktor och jobbar som frilansforskare och
frivilligarbetare, bland annat inom själavård. Hon är också engagerad i förebyggande drogarbete och missbrukarvård inom ramen för LFF:s familjearbete (Laestadianernas Fridsföreningars Förbund rf ).

Drogförebyggande dagarna arrangeras av Nykterhetsförbundet hälsa och trafik, Folkhälsans förbund, Österbottens kriscenter VALO och SFV.

125 år

 Replik

Tidskrift från den finlandssvenska nykterhetsrörelsen


Re på Twitter
@replikmag

Replik på nätet

 

Replik 1-2020

 Replik

Replik 3/2019