Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Vit januari

Att ha en vit månad i januari då man inte alls dricker alkohol är både trendigt och sunt. Förbundet deltar och ordnar i januari kampanjen Vit januari, som sprids på sociala medier, förbundets webbplats, i traditionella massmedier och i tidskriften Replik. Den nationella kampanjen arrangeras av Nätverket för rusmedelsförebyggande arbete EPT-nätverket.

Kampanjens hemsida Tipaton tammikuu

Nykter – Solklart

Förbundet medverkar i kampanjen Nykter – Solklart, med Raittiuden Ystävät som koordinerande arrangör. Kampanjen sprids i samarbete med skolor inom den grundläggande utbildningen och andra stadiet, samt genom massmedier.

Kampanjens hemsida

En nykter jul för barnens skull

Förbundet medverkar i kampanjen En nykter jul för barnens skull, med Raittiuden Ystävätsom koordinerande arrangör. Kampanjen sprids i samarbete med kommuner, samt genom massmedier.

Kampanjens hemsida

Rusmedelsförebyggande vecka 

En rusmedelsförebyggande vecka (​Ehkäisevän päihdetyön viikko) ordnas varje år i november av  Nätverket för rusmedelsförebyggande arbete (EPT).

Kampanjens hemsida

Förebyggande av narkotikarattfylleri

Av dem som blir fast för rattfylleri är numera fler påverkade av narkotika än av alkohol, enligt polisens statistik. Förbundet vill att fenomenet tas till tals i samhället och med ungdomarna. Föräldrar och lärare behöver stöd i diskussionerna om narkotika och dess inverkan på körförmågan Därför planeras en gemensam, tvåspråkig kampanj tillsammans med Trafikskyddet och EHYT.

Dela