Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Skriven av Lory Strengell

Välkommen till de svenskspråkiga drogförebyggande dagarna 3–4 april 2019 på Folkhälsanhuset Wasa, Rådhusgatan 25 i Vasa. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom fritids- och undervisningssektorn, social- och hälsovårdssektorn, organisationer eller församlingar. Politiker och andra intresserade är även välkomna! Sprid gärna informationen vidare!

DFD 2019

Föreläsningar
Första dagen föreläser verksamhetsledare Mikaela Hermans och projektledare Sanna Tuomela om drogförebyggande arbete – vad, hur och varför? Staffan Hübinette, utbildare och författare från Sverige, fortsätter med att beskriva vägen till en narkotikafri skola.

Nytt i år är att det finns tid för några korta presentationer av projekt. Anmäl till arrangören på förhand! Det finns dessutom möjlighet att presentera sin organisation i Glaskabinettet.

Ingvar Helsing, rattfyllerioffer, inleder den andra dagen med att berätta sin historia och Heli Lintamo, kontaktchef på Trafikskyddet, kommenterar. Juha Kemppinen, som är ansvarsområdesdirektör för psykiatrin på Vasa Centralsjukhus, talar om droganvändning ur ett psykiatriskt perspektiv. Forskare Johanna Nordmyr har fördjupat sig i spelforskning i Norden och har fokus på förebyggande insatser och stödtjänster. Johanna Sundén och Monica Bäck delar med sig av hur behandlingen av spelberoende genomförs i praktiken. Alkoholforskare Thomas Karlsson tar upp det senaste inom alkoholforskningen.

I samarbete med Svenska Pensionärsförbundet lyfts frågan om de äldres drickande är ett problem? Från Svenska pensionärsförbundet medverkar: Pehr Löv, ordförande för kommittén för intressebevakning och påverkan, Göran Honga, medlem i kommittén för intressebevakning och påverkan, Anita Ismark, första vice ordförande och ordförande för SPF Österbotten.

Välkomstbrev till anmälda deltagare (pdf) >>

Program och inbjudan (pdf) >> uppdaterat 2.4.2019

Föreläsare (pdf) >>

Anmälan
Till onsdagen finns det några lediga platser och vi kommer att lägga in några stolar till på torsdagen, så det är ännu möjligt att anmäla sig via anmälningsformuläret eller till Carina eller Lory.

Anmälan är bindande och görs via anmälningsformuläret eller till Carina West telefon 06 - 318 0900 eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Uppge namn, adress, telefon, e-post, dieter och faktureringsadress.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften för båda dagarna är 120 euro. Deltagande i föreläsningarna och kaffe med tilltugg ingår. Deltagaravgiften för en dag är 90 euro. Lunch på egen bekostnad.

Övernattning
Boka eventuell övernattning själv. Vi tipsar gärna vid behov.

Mera information
Nykterhetsförbundet hälsa och trafik ger gärna mer information, telefon 06 - 318 0900
eller 050 547 3753. Kolla eventuella uppdateringar på www.nykter.fi

Arrangörer är Nykterhetsförbundet hälsa och trafik rf, Folkhälsans Förbund rf, Österbottens kriscenter VALO rf och Svenska folkskolans vänner, SFV.

Varmt välkommen!
Arbetsgruppen för de drogförebyggande dagarna!
Mikaela Hermans, Yvonne Nyberg, Anne Salovaara-Kero och Lory Strengell

 

Till onsdagen finns det några lediga platser och vi kommer att lägga in några stolar till på torsdagen, så det är ännu möjligt att anmäla sig via anmälningsformuläret eller till Carina eller Lory.

 

 

 

Facebook Replik på TwitterInstagram


PEPP

 

Veikkaus stöder

 

 

Nyhetsbrev

Namn

E-post

9.2.2021 Nyhetsbrev

21.12.2020 Nyhetsbrev

15.12.2020 Eos nyhetsbrev